Om oss

Danderyds Konsthall😉 hĂ„ller till i den lilla gröna stugan vid Ösbysjön i Djursholm.

2016 upplĂ€t Danderyds Kommun Ösbystugan Ă„t föreningen Danderyds Konsthall. Efter renoveringar kan vi nu erbjuda vĂ„ra medlemmar en fin liten utstĂ€llnings- och samlingslokal med utsikt över sjön och nĂ€ra buss och Roslagsbana.

NĂ€tverket Danderyds Konsthall startades i december 2011 av konstnĂ€rer i Danderyd. Syftet var att arrangera utstĂ€llningar och andra aktiviteter samt att berika konstlivet i Danderyd. Efter tvĂ„ fantastiska Ă„r dĂ„ kreativa och nyskapande idĂ©er resulterade i ett pĂ€rlband av utstĂ€llningar, happenings och andra kulturaktiviteter har nĂ€tverket av praktiska skĂ€l ombildats till en förening. Den nya organisationen har ambitionen att vara obyrĂ„kratisk, opolitisk och icke-hierarkisk dĂ€r Konst, Kreativitet och GlĂ€dje stĂ„r i centrum för verksamheten.

Det mycket populÀra eventet Ljus i Mörkret startade föreningen 2015 och har fram till 2018 haft cirka 3500 besökare. Ljus i Mörkret Àr ett kvÀllsarrangemang i oktober med ljusinstallationer runt Ekebysjön i Djursholm.

Utöver samlings- och jurybedömda utstÀllningar Àr Danderyds Konsthall en plattform för konstprojekt, föredrag, kursverksamhet, workshops och samverkan med konsthallar och konstnÀrer i övriga Sverige och internationellt.

Stor öppenhet rÄder betrÀffande konstnÀrliga inriktningar. OmrÄden som finns representerade Àr mÄleri, skulptur, fotografi, ljud, installation, video, performance, textil, konsthantverk och poesi.

Vi vill synliggöra den kraft och vitalitet som kĂ€nnetecknar Danderyds konstnĂ€rer idag. Vi ser oss som bĂ€rare av den rika kulturtradition som fanns redan under villastaden Djursholms första decennier i början av 1900-talet. Danderyd Ă€r frĂ„n början ett konstnĂ€rssamhĂ€lle skapat av fritĂ€nkande konstnĂ€rer, författare och intellektuella. Den traditionen vill vi i Danderyds Konsthall bevara och uppmuntra.  

Medlemmar i Föreningen Danderyds Konsthall Ă€r konstnĂ€rer, kulturutövare och konstintresserade.

Du Àr ocksÄ vÀlkommen!

 

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *